Finalitza el projecte GOPHYTOVID amb resultats òptims sobre l’ús de fitosanitaris en viticultura en base a mapes de vigor.
Aquest projecte l’han dut a terme conjuntament les empreses Miguel Torres SA, Raventós Codorniu, Martín Códax, Bodegas Las Copas, Viñas del Vero, FMC, i les universitats públiques catalanes Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Universitat de Lleida (UdL). També hi hagut entitats col·laboradores com Federació Espanyola del Vi (FEV), la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA), Aepla i GIVITI. Com a entitats subcontractades hi havia la Plataforma Tecnológica del Vino (PTV), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), l’empresa Fede, l’Associació de Defensa Forestal Raïmat i INNOVI.
Empreses sòcies, entitats col·laboradores i subcontractades
Madrid, 23 de Juliol de 2020. El projecte GOPHYTOVID ha celebrat el seu esdeveniment final mitjançant una sessió online, per presentar els resultats obtinguts, després de dos anys de feina enfocada a l’optimització de l’ús de fitosanitaris en viticultura, a base de mapes de vigor.
En aquest aspecte, i amb caràcter general, s’ha destacat el desenvolupament notable de la denominada viticultura de precisió (vitiprecisió), que es manifesta en els següents resultats específics:
Consorci del Projecte GOPHYTOVID
El sistema d’aplicació variable ha sigut un èxit, permetent realitzar un programa de tractament ajustat a les característiques estructurals de la vegetació. El sistema és capaç de llegir mapes de prescripció i modificar la pressió de treball del polvoritzador en funció de la seva posició dins de la parcel·la.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris